Jag har fått frågan om vad ett C-batteri är och vad det kan användas till. Det finns så många olika typer av batterier så det är förståeligt att det är förvirrande att hitta rätt i djungeln av batterier. Som tur är finns Batterionline.se till hjälp, där du kan hitta alla batterier du kan tänka dig. På Batterionlines hemsida kan du även läsa vad batterierna kan användas till.

Vad är ett C-batteri?

Ett C batteri är ett större batteri om ca 50 mm i längd och ca 26 mm i diameter. Det är också känt under andra namn som R14, MN1400, MX1400, Baby, BA-42 och U11. Dessa batterier står för mindre än 5% av den globala försäljningen av förbruksbatterier, men är fortsatt ett känt och ofta använt batteri.

Vad kan du använda C-batterier till?

Det finns det många användningsområden där du kan använda ett C-batteri. Några exempel på detta är i ficklampor eller bordslampor som går på batterier. Därtill kan du välja att använda ett C-batteri till en mindre boom box eller portabla radioapparater.

Du kan även använda ett C-batteri i mellanstora leksaker såsom radiostyrda bilar, men ses ibland också i ringklockor. C-batterier kommer i form av engångsbatterier eller uppladdningsbara batterier som kan återanvändas flera gånger om.

Märken

Förutom just namn på batterierna finns det därtill en rad märken att välja mellan hos Batterionline.se: Fujitsu, Energizer, Duracell m.m. Om du känner dig osäker på vad du ska välja kan det här vara en god idé att just kika på Fujitsu batterierna. Dessa C-batterier har blivit mycket populära då det garanteras att dessa inte läcker på upp till 10 år.

Hur många C-batterier ska du köpa?

När man talar om C-batterier pris kommer dessa priser att variera ganska stort. Det beror på om du köper flera små paket med C-batterier eller om du istället satsar på ett storpack för att förvara batterierna under en längre tid.

Jag rekommenderar därför att inhandla ett större paket med C-batterier för dig som vill spara pengar. Det kan alltid vara en god idé att ha några batterier över till senare. När du väl kommer på dig själv att du plötsligt är i behov av ett batteri kommer du att tacka dig själv om du har sparat några extra C-batterier.

Specifikationer av C-batterier

Något som C-batteriet har gemensamt med D-batteriet är att dess storlek har varit standardiserad sedan 1920-talet. Ett vanligt C-batteri har ett mått på 50 millimeter i längd och 26,2 millimeter i diameter.

Hur kapaciteten ligger till beror på vilket C-batteri man satsar på, så det är alltid värt för dig att läsa mer om olika märken genom att klicka på batterierna hos Batterionlines webbutik. När man talar om spänningen i ett vanligt C-batteri ligger på den ungefär vid 1,5 volt, och ett C-batteri klarar av att hålla så mycket som 8 000 mAh.

Se därför till så att du läser beskrivningen för varje batteri som är av intresse. Hur stor kapacitet du är i behov av beror på vad du ska använda batteriet till. Ha även i åtanke hur mycket ström enheten förbrukar. Inhandla ditt föredragna C-batteri hos Batterionline.se redan idag!