Gasol är oslagbart i köket. Proffskockar föredrar att använda gasspis, eftersom de tycker att det är mer praktiskt och att stekytan på kött och grönsaker blir bättre. Värmen kommer snabbt och därför blir energiförbrukningen otroligt mycket billigare jämfört med en vanlig elspis som drar mycket ström. Med LPG Gasol har du en säker, pålitlig och effektiv energikälla, som passar perfekt i ditt kök!

Vad är LPG gasol?

LPG är en förkortning av engelskans Liquefied Petroleum Gas och är den internationella benämningen på gasol (flytande trycksatt gas). I Sverige kallas LPG för gasol. Gasol är fortfarande mest känt som en campingprodukt eller till gasolgrill. Med rätt teknik kan du även använda gasol för att skapa klimatvänlig och kostnadseffektiv uppvärmning. 

Gasol passar perfekt för kök och restaurang

Gasolspis 

Redan idag använder många restauranger och företagskök gasol för att driva ugnar, spisar och grillar, men detta är även en möjlighet för hushållen. Värmen på en gasolspis är enklare och snabbare att styra.

Gasolgrill

Till de sena sommarkvällarna tipsar vi om att byta ut kolgrillen mot en gasgrill. Då slipper du störande rök och sparar dessutom tid eftersom gasolgrillen blir varm direkt. Dessutom är det miljövänligare. Du hittar gasolflaskor från Primagaz i de flesta av våra lokala butiker. Har du inte en gasolgrill kan du kolla in vårt sortiment utav gasolgrillar. 

Uppvärmning

Spara pengar genom att använd gas till värmeugn och uppvärmning av vatten. En värmekamin är ett bra alternativ för att värma upp huset, uterummet eller sommarstugan.

Att använda gas är energieffektivt och är vid normal konsumtion billigare än att använda el.

Gasol är en mångsidig energikälla som har många användningsområden inom hotell- och restaurangbranschen. Med gasol får du en hållbar och flexibel lösning som är lätt att hantera. Många restauranger och storkök använder redan gasolgrill och spis. Du kan även välja ugnar och diskmaskiner som drivs med gasol. 

Matlagning, uppvärmning, och förbränning

Det är inte bara i köket man kan ha glädje av gasol. Med terrassvärmare, gasolspisar och gasolbrännare kan man förlänga utomhussäsongen och skapa trivsel för kunderna. Om er anläggning ligger utanför naturgasområdet är uppvärmning med gasol både en grön och ekonomiskt fördelaktig lösning.

Hur framställs gasol? 

Globalt sett kommer ungefär 66 % av gasolen från naturgas och ungefär 34 % kommer från råolja. I Sverige kommer 80% från naturgasutvinning. Eftersom gasol är en naturlig biprodukt innebär det att om den inte används som energikälla går den till spillo.

Vad har gasol för miljöpåverkan?

Gasol är säker, miljömässigt försvarbar, kostnadseffektiv och enkel att transportera. Gasol passar perfekt som komplement till förnybar energi. 

LPG är ett av de renaste fossila bränslena och släpper ut betydligt mindre CO2 än t.ex. eldningsolja och kol. Gasol brinner lätt, stabilt och utan sot, samt med förhållandevis små lågor. Avgaserna är till största del CO2 och vatten.

Gasol är godkänt av regeringar över hela världen som ett kolfattigt och lågförorenande bränsle, samt för att det bidrar till bättre luftkvalitet både inom- och utomhus och reducerar mängden drivhusgaser. Tack vare de låga utsläppen, däribland CO2, kväveoxid och svavel, samt låga partikelnivåer hjälper gasol till att skona miljön, jämfört med olja och kol.