Med ett par stilrena teaterkikare kommer du uppleva opera på ett helt nytt sätt. Operakikare kan användas på opera, teater, balett, samt andra evenemang när du vill komma nära skådespeleriet på liveshowen. Hitta rätt operakikare för dig på Kikkertland.se.

Vad är teaterkikare?

Teaterkikare eller Operakikare är en mycket kompakt kikare med lägre förstoring, i regel 3x-4x och är avsedd att användas på konserter, teatrar eller operor, de fungerar även utmärkt vid sportevenemang. På Kikkertland.se kan du köpa teaterkikare från Nikon, Viewlux, Helios, samt Olympus.

Var kan jag se de bästa operorna?

När du väl införskaffat dig ett par snygga operakikare, var kan du då se de bästa operorna? Vi har listat de bästa upplevelserna från Kungliga Operan i Stockholm, samt Göteborgsoperan, så att du ska få en fantastisk operaupplevelse.

Kungliga Operan i Stockholm

Varje år sätts ett antal uppsättningar upp på Kungliga Operan i Stockholm. Allt från helt nyskrivna produktioner till mästerverk i klassisk tappning. Kungliga Operan värnar om traditioner samtidigt som de tänjer på gränser. Allt i tre huvudområden; opera och dans samt verksamhet för barn och unga.

Opera

Kungliga Operan presenterar varje år både regissörer och solister i världsklass. Ensemblen bjuder på såväl traditionella klassiker som helt nyskrivna verk.

Balett

Som nationalscen för balett bjuder Kungliga Baletten både på tåspets och tyll samt modern koreografi. Med en fot i traditionen och den andra i framtiden har kompaniet en trogen publik.

Unga på Operan

Att producera spännande föreställningar för barn och unga samt göra det möjligt för barn och unga att utöva kultur är ett av Operans viktigaste uppdrag. I över 10 år har Unga på Operan skapat förutsättningar för ung kultur.

Kungliga hovkapellet

Hovkapellet är en av världens äldsta orkestrar och utgör operahusets ryggrad. Som en av världens främsta operaorkestrar ackompanjerar de Kungliga Operans föreställningar men ger också egna konserter.

Kungliga Operans Kör

Det är svårt att inte få gåshud när salongen fylls av operakörens röster. Kören består av 54 sångare och sångerskor och medverkar i de flesta av Operans uppsättningar och konserter.

GöteborgsOperan

Opera, musikal, och konsert

“Vi utforskar standardrepertoaren på ett nytt och kraftfullt sätt, samtidigt som vi introducerar mindre välkända verk från 400 års musikteater- och operarepertoar”, säger Stephen Langridge, konstnärlig ledare Opera/ drama. ”Vi siktar mot att bli ett aktivt och kreativt nav, en plattform där nya verk kan utvecklas. En plats där experimenterande kan leda till beställning av nya verk.”

Danskompani

GöteborgsOperans Danskompani är Nordens största och ett av Europas främsta moderna danskompanier. Med fast förankring i nuet inspirerar kompaniet både erkända mästare och den yngre generationens mest intressanta artister till nya verk, uttryck och konstformer. GöteborgsOperans Danskompani består av 38 dansare från hela världen. Sedan augusti 2016 är isländska Katrín Hall konstnärlig chef för GöteborgsOperans Danskompani.

Solister

De flesta av solisterna i ensemblen är operasångare. Några har musikalinriktning. De mest framträdande solisterna på GöteborgsOperan är musikalartist Tobias Ahlsell, bas Mats Almgren, samt sopranerna Sofie Asplund och Kerstin Avemo.

Kör

GöteborgsOperans Kör består av 46 sångare och är en av Sveriges tre professionella operakörer. Kören medverkar i opera, konserter, mindre ensembler och ibland även i musikaler. Ibland gör sångarna i kören även solistroller. GöteborgsOperans korister är dessutom kända för att inte bara vara goda sångare utan också goda skådespelare.

Orkester

GöteborgsOperans Orkester består av 86 musiker och spelar i de flesta föreställningar som visas på Stora scenen. ”Huset har en bred repertoar och vi spelar allt från barockopera till musikal. Musikerna behärskar många olika stilar och anpassar spelsättet efter vad som försiggår på scenen”, berättar Mette Berntzen, orkesterchef på GöteborgsOperan.