Igår bestämde jag och min sambo oss för att ta itu med vart “ljus-problem” som legat i bakhuvudet i ett många månader nu. Fram till igår så har vi haft en väldigt mörk lägenhet, speciellt nu när det blivit vinter och det är mörker större delen av dygnet. Så, det var alltså dags att köpa en lampa till vardagsrummet. Egentligen behövs det belysning till alla våra rum men vardagsrummet hade mest behov för det och det är även där vi tillbringar mest tid när vi är hemma. Vårt matbord är även placerat i vardagsrummet och vi har därför svårt att se maten ibland, haha! Det tillbringas även mycket tid i soffan framför TVn och den är också placerad i vardagsrummet. Dessa argument blev grunden för varför vi valde att köpa belysning till vardagsrummet först i alla fall.

Val av lamptyp är viktigt

Så igår tog vi tag i problemet och tog en tripp till stan för att gå i butiker för att hitta en lampa. Vi hade inte en superhög budget men vi ville ändå lägga en hyfsad slant då vi tänker mycket på design och kvalitet, inte bara på ljus… Tanken var att lampan ska placeras i taket och vi tänkte därför att en snygg taklampa skulle passa perfekt. Men efter att jag och min sambo kikat i 5-6 stycken butiker för att få inspiration och bra erbjudanden så har vi släppt den klassiska taklampan ur tanken och fått mer feeling för en annan lamptyp, nämligen takpendeln. Vi kom fram till att takpendlar ger mer design och inredning än vad en klassisk taklampa gör. Takpendlar hänger ner från taket och lampan placeras därför närmare golvet än en vad en taklampa gör. Detta tycker vi fyller rummet på ett bättre sätt och genom att placera takpendeln ovanför matbordet så får vi ett mer fokuserat ljus på matplatsen.

Takpendeln

Efter att vi kommit fram till beslutet att vi ville köpa en takpendel så gick vi tillbaka till butikerna men med mål att hitta en snygg takpendel som ska passa vårt vardagsrum. Den ska passa i design, färg, storlek men också i ljus. Vi vill inte ha för gult ljus utan mer varmt ljus, men inte heller FÖR varmt ljus. Det är svårt. Men, tillslut, efter 4 timmar på stan köpte vi en takpendel haha! Vi är väldigt nöjda och efter att ha satt upp och “installerat” den så känns det väldigt bra. Vi köpte Lightyears Suspence P2 i mattsvart. Den finns att se på nätet om ni är sugna på att kolla in vårt köp. Jag kan rekommendera Andlight – Snygga och moderna lampor i design som har ett stort sortiment på moderna designlampor och som var vår inspirationskälla innan vi gick ut på stan igår. De har också vår lampa på deras sida och även många andra snygga takpendlar, se här – Moderna snygga takpendlar på Andlight.

Takpendlar

Detta var min story om mig och min sambos lampköp igår som jag hoppas inspirerar er till ert nästkommande köp av lampa. Ett tips – glöm inte att kika på takpendlar!