Att hitta bra, kvalitativa högtalare kan vara svårt och ofta är det en djungel att sätta ihop ett kompatibelt system då det finns oändliga alternativ. Hifi-Freaks har samlat ett brett men välsorterat utbud av de mest högkvalitativa högtalarna som ska garantera den bästa ljudupplevelsen. Bland annat erbjuder de golvhögtalare, centerhögtalare, soundbars och portabla högtalare från välkända märken, såsom Wharfedale och Cambridge Audio. Oavsett om du är musiknörd eller filmentusiast har Hifi-Freaks de produkter du behöver för att skapa bäst möjliga ljud. Ett välsorterat och exklusivt utbud kan ses här: https://hifi-freaks.se

Från vilken tillverkare ska man välja?

Det finns högtalare från många olika varumärken och det är inte alltid lätt att veta vilken tillverkare man ska välja. Nedan har vi listat de mest välkända varumärken som tillverkar högtalare av hög prestanda och kvalitet då design och ljudkvalitet är prioritet ett.

  • Cambridge Audio
  • Polk Audio
  • Wharfedale
  • Quad
  • Definitive Technology
  • Mission
  • Earthquake
  • TIBO
  • Castle

Varumärkena ovan fokuserar på att utveckla produkter i snygg design, med hög kapacitet och bästa ljudkvalitet. De mest populära varumärkena är Wharfedale och Cambridge Audio och när du har testat dessa högtalare så förstår du varför. Wharfedale är ett märke som tillverkar effektfulla högtalare i en modern design som är perfekta till ett hemma-bio-system. Cambridge Audio är ett varumärke som fokuserar på funktionalitet och stilren design. Produktsortimentet består av kraftfulla men mer kompakta lösningar som passar i allas hem. Denna kategori av högtalare är även portabla och utmärkta att ta med sig på farten när man till exempel ska på fest eller en tur till stranden. Dessa är bara några av de varumärken som Hifi-Freaks rekommenderar. Utbudet garanterar att man kan hitta ett varumärke som passar både den Hifi-nyfikna och den Hifi-erfarna.

Olika sorters högtalare till olika behov

Som nämnt finns det många olika typer av högtalare. Den portabla högtalaren är utmärkt för dig som önskar att ta med högtalaren till stranden eller till en fest. Dessa mindre, kompakta och bärbara högtalare förvånar många eftersom de producerar fantastiskt ljud, trots deras ringa storlek. Är du däremot en filmentusiast kan det vara en bra idé att investera i sitt egna så kallade “hemma-bio-system”. Ett par rejäla golvhögtalare kombinerat med ett surround system kan göra stor skillnad på ljudupplevelsen när du ser film eller ser TV. En mer diskret lösning är en centerhögtalare som kan placeras framför TV’n eller ett par inbyggda högtalare som varken fyller eller tar plats. Dessutom kan dessa högtalare fås i olika stilar vilket betyder att du kan hitta en som passar din stil. Hifi-Freaks har högtalare i den klassiska, stilrena designen, samt ljudsystem i modern och mer funktionell stil. Många produkter i dessa olika kategori kan dessutom spela extremt högt och producerar rent ljud då de har ett brusreducerande filter.  Högtalarna nämnda är bara ett mindre urval av det stora sortimentet som du kan få tillgång till när du besöker Hifi-Freaks. Tanken är att det ska vara lättare och smidigare att bygga sitt egna ljudsystem som passar ens behov.