De flesta kan verkligen inte vänta på att få åka på semester. Arbetsdagarna är långa och helgerna känns alltför korta. Att därför få ta en paus från allt arbete för att enbart ta det lugnt ett tag kan sannerligen kännas riktigt magiskt. När det kommer till de lite större och dyrare resorna brukar man syfta på antingen Afrika eller Asien. Dessa är kontinenter som man kanske inte ofta besöker, och särskilt inte när man bor så långt bort som vi i Sverige gör.

Det är därför viktigt att man har förberett sig innan man ger sig iväg på den stora resan, och det är lika viktigt att man verkligen har valt rätt. Vilken kontinent bör man egentligen åka på semester till, Afrika eller Asien? Nedan ska vi titta på några fördelar med varje kontinent så att du själv kan bilda dig en uppfattning om vilken plats som verkar mest tilltalande.

Fördelar med att åka till Afrika

De två stora fördelarna som man kanske först av allt tänker på när man hör namnet ”Afrika” är just den vackra naturen och möjligheten att besöka en safari. På den här kontinenten är man sannerligen omgiven av fantastiska områden där man under en lång tid enbart kan stå och beundra landet. Väl ute på safariresan kan man förvänta sig att stöta på majestätiska djur som man aldrig hade kunnat se i Sverige. Det finns dock fortfarande ett par nackdelar med att åka till Afrika, och en av dessa är att man inte helt kan lita på vattnet. Det bör ha kokats i minst fem minuter innan man försöker att dricka det, och för att magen inte ska ta skada bör man hålla sig till turistrestauranger.

afrika

Fördelar med att åka till Asien

En stor fördel med att åka till Asien är just att de flesta länder har en sådan rik kultur och lång historia som man definitivt borde lära sig mer om och uppleva. Det finns så mycket ny mat att prova på, fantastisk arkitektur att se och självfallet bör man ta en tur över till den kinesiska muren. Samtidigt finns det även ett par nackdelar som man inte ska glömma. På vissa lantliga platser löper man risken för att drabbas av malaria, och man bör därför se till så att man håller sig säker. Man vaccinerar sig även mot gula febern innan man åker så att man håller sig frisk från den sjukdomen.